Zweetvoeten.. Normaler dan je denkt

door | 16 mrt 2021 | Blogs

Zweetvoeten.. We praten er niet graag over, maar hebben er allemaal wel eens mee te maken. Bij jezelf of bij een ander.

Klik om naar het product Foot Deo van Loveli te gaan en te bestellen

En dat is ook best logisch wanneer je je bedenkt dat er namelijk meer zweetklieren per vierkante centimeter in je voeten zitten dan waar ook in je lichaam. Zweetvoeten zijn normaler dan je zou denken.

Loop je op blote voeten of slippers dan kan het zweet van je voeten gemakkelijk verdampen. Maar wanneer je sokken en schoenen draagt, kan het zweet niet weg.
Doordat je je schoenen niet kunt wassen, groeien de bacteriën daar lekker door en dat zorgt voor de zweetgeur.

 

Tips om zweetvoeten te voorkomen en te verhelpen

Tip! Draag geen synthetische of katoenen sokken. Synthetische stoffen ademen namelijk niet. Katoenen sokken lijken de oplossing, maar ook die kunnen zweetvocht niet afvoeren, waardoor je vochtige voeten houdt. Beter zijn sokken van wol of sokken van bamboe. Deze stoffen hebben namelijk de eigenschap dat ze vocht wel kunnen afvoeren.

Tip! Wissel je schoenen regelmatig. Omdat je je schoenen niet kunt wassen, is het belangrijk dat het zweet echt helemaal opgedroogd is, voordat je ze weer aantrekt. Liever een dagje laten drogen dus.. Open schoenen en gympies van canvas ademen het beste.

Tip! Gebruik géén zware deodorant of antiperspirant op je voeten. Ja, het blokkeert je zweetklieren, waardoor je minder kunt zweten (en minder last hebt van zweetvoeten), maar het zit bomvol aluminium. En je voeten zijn super poreus en doorlatend. Aluminium kan makkelijk worden opgenomen door je lichaam, waarbij het in je bloedbaan terecht komt en van daaruit door je lichaam verspreid wordt.

Tip! Gebruik een Foot Deo. Gemaakt van veel zuiveringszout dat de bacteriën doodt. Plus arrowroot dat niet alleen vocht kan absorberen, maar ook zweetgeurtjes helpt verminderen. Plus een beetje zinkoxide, omdat dat de vetzuren in hormoonzweet omzet in geurloze zouten.
En dat gecombineerd met de heerlijke essentiële oliën van eucalyptus en rozemarijn. Die ruiken niet alleen heerlijk naar een spa, maar zijn ook nog eens ontsmettend en antibacterieel. Het is de perfecte oplossing voor zweetvoeten.

 

De voordelen van een poeder tegen zweetvoetenKlik om naar het product Foot Deo van Loveli te gaan en te bestellen

De poeder kun je in je schoenen doen, voordat je ze aantrekt. En achteraf als je ze weer uittrekt. Het mag ook in je sokken of op je voeten, maar dat is wat lastiger om te doen.
In je schoenen strooien werkt ook prima en maakt die verzamelplaats van bacteriën meteen weer fris. En het werkt bij alle soorten schoenen.
Zweetvoeten kunnen je flink onzeker maken. Hoe lekker is het om gewoon je schoenen uit te kunnen trekken en te genieten van de frisse lucht, zonder je druk te maken om vervelende geurtjes?
De net nieuwe Foot Deo van Loveli vind je hier!

Het is de natuurlijke troepvrije oplossing voor zweetvoeten

 

 

 

Plastic in je cosmetica?!

Plastic in je cosmetica?!

Dacht je ook dat dat allang verboden was?! Een aantal jaar geleden bleek n.a.v de campagne van de Plastic Soup Foundation dat cosmeticaproducenten kleine plastic balletjes in de bodyscrubs en tandpasta’s deden, die via het afvoerputje in het afvalwater en in het...

Waarom lipbalms zo verslavend zijn

Waarom lipbalms zo verslavend zijn

Wist je dat de gemiddelde vrouw in haar leven meer dan 2 kilo lipbalms en lipsticks eet? En dat de meeste lipbalms en lipsticks als belangrijkste bestanddeel paraffine hebben? Paraffine heeft een verslavende werking, het sluit je huid af, waardoor de vochtbalans...

Gevoelige hoofdhuid en jeuk

Gevoelige hoofdhuid en jeuk

Heb je last van een droge, gevoelige hoofdhuid en jeuk? Wij helpen je graag. Wat zijn de symptomen van een droge hoofdhuid? Zit je vaak te kriebelen aan je hoofd en lijkt het dan een beetje te sneeuwen? Misschien heb je wel last van een extreem droge hoofdhuid. Vaak...

8 Tips voor een plasticvrije en duurzame badkamer

8 Tips voor een plasticvrije en duurzame badkamer

De badkamer is (zonder dat je het misschien door hebt) één van de grootste vervuilers in huis. Als je er even over nadenkt kom je er al snel achter dat je in de badkamer veel (wegwerp)plastic gebruikt. Een dagelijks verzorgingsroutine bevat onopgemerkt een hoop...

Tien tips voor mooie verzorgde zachte handen

Tien tips voor mooie verzorgde zachte handen

Hoe lief ben jij voor je handen?Gek eigenlijk, we doen er iedere dag alles mee, ze komen in aanraking met water en met vuil, ze staan bloot aan zonnestralen, maar toch worden de handen vaak vergeten in de dagelijkse verzorging. Zonde, want je weet dat die handen je...

Zonbescherming het hele jaar door

Zonbescherming het hele jaar door

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon. Als meest bekende reden om verbranding te voorkomen, maar ook als je niet verbrand kan de zon schadelijk zijn voor je huid en daarmee voor je...

0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is leegVerder winkelen