Tien tips voor mooie verzorgde zachte handen

door | 22 dec 2021 | Blogs

Hoe lief ben jij voor je handen?
Gek eigenlijk, we doen er iedere dag alles mee, ze komen in aanraking met water en met vuil, ze staan bloot aan zonnestralen, maar toch worden de handen vaak vergeten in de dagelijkse verzorging. Zonde, want je weet dat die handen je leeftijd verraden hè .. Ik geef je tien tips voor mooie zachte verzorgde handen.

 

TIPS VOOR MOOIE VERZORGDE ZACHTE HANDEN

1. Was je handen – met een milde, verzorgende handzeep

Handen wassen doen we tegenwoordig best vaak. Dus zorg dat je dat op de juiste manier doet om je huid zo min mogelijk te belasten. Gebruik het liefste lauwwarm water. Te heet of te koud water is minder fijn voor je huid. En kies een milde zeep (zonder sulfaten) die de huid niet uitdroogt. De handwash van Loveli werkt niet door alle bacteriën te doden en zo je huid te verstoren, maar door de bacteriën van je huid los te weken, waardoor je ze zó afwast met water. Met aloë vera sap toegevoegd om je huid te helpen herstellen. En het mooie is: de pH-waarde van deze hand wash is precies goed om de balans van je huid in ere te houden.

Bekijk de handwash van loveli, tips voor mooie verzorgde zachte handen

2. Hydrateer je handen

Hoe mild ook de zeep die je gebruikt, smeer je handen na het wassen gewoon lekker in. Maak daar een gewoonte van. Gebruik wel een goed product. Want smeren met een crème die irriterende stoffen bevat, is als dweilen met de kraan open. Dan wil je namelijk steeds meer smeren.

Een goede handcrème bevat:

√ Geen parfum, dat kan al snel irriteren en droog maken
√ Wél stofjes die een laagje over je huid leggen. Parrafine, squalene of dimethicone bijvoorbeeld. Crèmes met borage seed oil, olive oil, jojoba oil, safflower oil zijn ook prima.
√ Lekker veel hydraterende stoffen. Om vocht vast te houden en de huid echt te helpen herstellen, zijn glycerine, urea, hyaluronzuur, sorbitol, panthenol, ceramiden en cholesterol geschikt.

3. Gebruik een SPF voor je handen – pigementvlekjes en andere zonschade verraden je leeftijd

Doen, doen, ieder dag doen:  je handen insmeren met een SPF!  Het is best een beetje raar dat we wel geld uitgeven aan goede gezichtscrèmes en serums om er weer wat jonger en stralender uit te gaan zien, maar dat we ondertussen de handen vergeten. Uit onderzoek blijkt niet alleen dat je handen je leeftijd verraden, maar ook dat je handen sneller verouderen dan de rest van je lichaam. Reden: de huid van de handen is dun, heeft weinig steunweefsel, maar staat wel iedere dag bloot aan zonlicht. Kortom, bescherm je handen! En doe het gewoon net als bij je gezicht iedere dag.

4. Exfolieer je handen regelmatig – Juist bij ouderdomsvlekjes

Ook voor je handen kan het goed zijn om af en toe te exfoliëren. En dan doe je meteen iets aan eventuele pigmentvlekjes die je handen oud kunnen laten lijken. Gebruik een milde scrub om de dunne huid van je handen niet teveel te belasten.

5. Ontspan of slaap met een handmaskertje

Een handmasker is niet alleen lekker als je droge of schrale handen hebt. Het is ook een ontspannen momentje me-time. Alleen al het feit dat je je handen écht even rust geeft, en de crème goed laat intrekken, maakt dat zo’n masker heel effectief kan zijn.

Zo werkt het:

  1. Breng een ruime hoeveelheid handcreme of bodycream aan op je handen en masseer het in
  2. Neem ook je nagelriemen lekker mee
  3. Trek een paar katoenen of plastic handschoenen aan
  4. Laat het handmasker minimaal 30 minuten inwerken of laat het zelf een hele nacht inwerken

6. Trakteer je handen af en toe op een massage

Smeer je je handen voor het slapen gaan in met een fijne (hand)crème? Masseer ze dan meteen even een minuut of vijf. Zijn je handen erg schraal of ruw, gebruik dan een extra volle crème. Pak al je vingers even goed mee, en maak je handen los vanaf de pols. Klaar? Breng  dan eventueel nog wat olie aan, dan zijn ze in de nacht lekker beschermd tegen het verlies van vocht.

7. Draag handschoenen bij klusjes en schoonmaken – Zo voorkom je huidirritatie en droge, schrale handen

Ben je bezig in de tuin? Ga je je ramen lappen of schoonmaken in huis? Draag handschoenen. Zo komt de huid van je handen niet in contact met sterk uitdrogende of andere schadelijke stoffen. En blijven ze mooi zacht.

8. Vergeet je nagels en je nagelriemen niet

Het is goed om ook je nagels regelmatig even lekker in te vetten. Vergeet dan ook zeker de nagelriemen niet. Ook die zijn gemaakt van huid☺. Hiervoor bestaan allerlei speciale olietjes. Zelf gebruik ik het liefst een volle crème, en voor de nagelriemen nog wat extra druppeltjes olie. Je zult zien dat je nagels en handen er meteen een stuk verzorgder uitzien.

9. Wees voorzichtig met je nagels

Vijl ze in één richting, en gebruik geen scherpe voorwerpen voor de nagelriemen

Handen zien er mooier uit als je nagels netjes verzorgd zijn. Knip en vijl die regelmatig, maar doe dat laatste het liefst in één richting. Bedenk verder dat het vijlen van het nageloppervlak de nagels dunner en kwetsbaarder kan maken. Wees voorzichtig met het terugduwen van de nagelriemen. De nagelriemen hebben als functie de bacteriën en vuil buiten houden.

10. Voeding voor je nagels en handen

Verzorg je huid ook zo goed mogelijk van binnenuit. Daarvan zullen ook je handen profiteren. Zet voldoende omega 3-vetzuren op je menu. Deze vetten zitten onder meer in walnoten en vette vis. Samen met cholesterol en ceramiden beschermen omega 3-vetzuren de huid tegen invloeden van buitenaf.

KIJKTIP! Bekijk hier de video’s van de Loveli producten

TIPS VOOR MOOIE VERZORGDE ZACHTE HANDEN

Klik om naar de blog pagina te gaan

Wil je meer weten over het verzorgen van je huid op een  milde, maar doeltreffende manier? Lees dan de andere blogs ook eens. Het goed verzorgen van onze huid is niet moeilijk, als je maar weet wat je huid nodig heeft en welke ingrediënten je liever niet in je producten terugvindt. 

Liefs Anouk

0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is leegVerder winkelen