Waarom lipbalms zo verslavend zijn

door | 13 jan 2022 | Blogs

Wist je dat de gemiddelde vrouw in haar leven meer dan 2 kilo lipbalms en lipsticks eet? En dat de meeste lipbalms en lipsticks als belangrijkste bestanddeel paraffine hebben?

Paraffine heeft een verslavende werking, het sluit je huid af, waardoor de vochtbalans verstoord wordt en je niet meer zonder je lipbalsem kunt.

Over paraffine…

Paraffine wordt gemaakt van aardolie en is het afvalproduct als alle andere producten zoals benzine van de ruwe aardolie is gemaakt. Kun je je voorstellen dat je 2 liter aardolie opdrinkt?
De aardolie wordt bewerkt en is onder verschillende namen terug te vinden; zoals paraffine, petroleum/petrolatum of minerale olie of vaseline. Paraffine bederft niet en is heel goedkoop, je zult versteld staan in hoeveel producten het verwerkt is als je er op gaat letten.

Paraffine bevat geen voedingsstoffen en het doet dus ook niets goeds voor je huid. Het lijkt misschien alsof vaseline en de andere paraffine-producten je huid verzorgen en voeden, vaak geven ze een (tijdelijk) comfortabel gevoel. Maar wat er ondertussen gebeurt is dat je huid wordt afgesloten en zich daardoor niet kan herstellen. Je huid maakt zelf geen eigen huidvetten meer aan en raakt uit de balans. Zo droogt je huid nog meer uit als je niet een nieuwe laag lippenbalsem met paraffine opsmeert. Daarom is zo’n lipbalm ook zo verslavend!

 

Gelukkig zijn er steeds meer producten te vinden zonder paraffine en andere stoffen die niet op je huid of op de lippen horen.

Bekijk de lipbalms van Loveli

Wil je geen risico lopen op paraffine en minerale oliën op je lippen en in je lijf en wil je het verschil voelen van hoe het is om niet verslaafd te zijn aan je lippenbalsem? Misschien is de lipbalm van Loveli wat voor jou.

De lipbalms van Loveli – de lipbalm die niet verslavend is

Ze bevatten mooie oliën, zoals arganolie, vitamine E, avocado-olie en cadelillawas voor een glossy glans. Het zijn verzorgend lipbalms, geen lipsticks, maar ze hebben wel leuke kleurtjes, voor elk seizoen wat!

Deze lipbalms zijn toppertjes! En het mooie is: je verslaving verdwijnt vanzelf en ineens merk je dat je al even niets meer hebt hoeven smeren.

Wil je meer weten over de natuurlijke troepvrije producten van Loveli? Bekijk deze video’s

Plastic in je cosmetica?!

Plastic in je cosmetica?!

Dacht je ook dat dat allang verboden was?! Een aantal jaar geleden bleek n.a.v de campagne van de Plastic Soup Foundation dat cosmeticaproducenten kleine plastic balletjes in de bodyscrubs en tandpasta’s deden, die via het afvoerputje in het afvalwater en in het...

Gevoelige hoofdhuid en jeuk

Gevoelige hoofdhuid en jeuk

Heb je last van een droge, gevoelige hoofdhuid en jeuk? Wij helpen je graag. Wat zijn de symptomen van een droge hoofdhuid? Zit je vaak te kriebelen aan je hoofd en lijkt het dan een beetje te sneeuwen? Misschien heb je wel last van een extreem droge hoofdhuid. Vaak...

8 Tips voor een plasticvrije en duurzame badkamer

8 Tips voor een plasticvrije en duurzame badkamer

De badkamer is (zonder dat je het misschien door hebt) één van de grootste vervuilers in huis. Als je er even over nadenkt kom je er al snel achter dat je in de badkamer veel (wegwerp)plastic gebruikt. Een dagelijks verzorgingsroutine bevat onopgemerkt een hoop...

0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is leegVerder winkelen