Zonbescherming het hele jaar door

door | 17 aug 2021 | Blogs

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon. Als meest bekende reden om verbranding te voorkomen, maar ook als je niet verbrand kan de zon schadelijk zijn voor je huid en daarmee voor je gezondheid. Daarnaast wordt huidveroudering voor een groot deel in gang gezet door zonschade.
Zonbescherming het hele jaar door is zo belangrijk

‘Genoeg redenen om je huid te beschermen voor de zon’

Er zijn veel verschillende zonneproducten op de markt. Deze zijn in 2 categorieën op te delen. De producten met een natuurlijke, minerale filter en de producten met een chemische filter.

 

Chemische filter

Chemische filters zijn gemaakt van synthetische, organische, stoffen. Deze filters worden opgenomen in de huid en absorberen daar de UV-straling.
De chemische zonbescherming wordt in je huid opgenomen en brokkelt de UV stralen af die de huid bereiken. Doordat de chemische filters eerst door de huid opgenomen moeten worden voordat het bescherming kan bieden, moet het product minimaal 20 minuten voordat de huid met de zon in aanraking komt aangebracht worden.

 

Bekijk het verschil in werking van een minerale en chemische zonfilter

Minerale filter

Minerale filters worden gemaakt van natuurlijk ingrediënten zoals zinkoxide. De filters werken als een schild, door als het ware een laagje op de huid te leggen waardoor straling wordt weerkaatst. Het blokkeert de uv stralen zodat deze niet in de huid kunnen worden opgenomen en de minerale zonbescherming zelf ook niet. Hierdoor is de huid direct beschermd (geen inwerktijd) en is de kans op een huidreactie minimaal. Dit maakt natuurlijke UV filters geschikt voor de meest gevoelige huid, dus ook voor pasgeborenen.

 

Bekijk de zonproducten

SPF 30 of SPF 50?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Het verschil tussen SPF50 en SPF30 is minimaal.
SPF30 beschermt namelijk voor 96% tegen UV straling, SPF50 voor 98%.
Het blijft altijd belangrijk dat je je elke twee uur opnieuw insmeert bij beide factors.

 

In de webshop verkopen we de zonproducten van Naif & Loveli. Deze zijn natuurlijk, troepvrij, bevatten minerale filters die zorgen voor optimale zonbescherming, werken direct en zijn gezond voor het milieu. De crèmes zijn onlangs vernieuwd en laten gaan witte waas meer achter!
Zo kun je goed beschermd genieten van het heerlijke weer, de zon brengt ook genoeg moois met zich mee!

De zonproducten vind je hier

 

De voordelen van een natuurlijke zonfilter:

 • Troepvrij
 • Natuurlijk
 • Oceaanvriendelijk
 • Werkt direct, geen inwerktijd
 • Smeert goed uit en trekt goed in (GEEN witte waas)
 • Beschermd tegen UV-A & UV-B (dus ook tegen huidveroudering)
 • Voor volwassenen, kinderen en babies

 

Het verschil tussen een natuurlijke en chemische zonfilter leg ik uit in deze video

Plastic in je cosmetica?!

Plastic in je cosmetica?!

Dacht je ook dat dat allang verboden was?! Een aantal jaar geleden bleek n.a.v de campagne van de Plastic Soup Foundation dat cosmeticaproducenten kleine plastic balletjes in de bodyscrubs en tandpasta’s deden, die via het afvoerputje in het afvalwater en in het...

Waarom lipbalms zo verslavend zijn

Waarom lipbalms zo verslavend zijn

Wist je dat de gemiddelde vrouw in haar leven meer dan 2 kilo lipbalms en lipsticks eet? En dat de meeste lipbalms en lipsticks als belangrijkste bestanddeel paraffine hebben? Paraffine heeft een verslavende werking, het sluit je huid af, waardoor de vochtbalans...

Gevoelige hoofdhuid en jeuk

Gevoelige hoofdhuid en jeuk

Heb je last van een droge, gevoelige hoofdhuid en jeuk? Wij helpen je graag. Wat zijn de symptomen van een droge hoofdhuid? Zit je vaak te kriebelen aan je hoofd en lijkt het dan een beetje te sneeuwen? Misschien heb je wel last van een extreem droge hoofdhuid. Vaak...

8 Tips voor een plasticvrije en duurzame badkamer

8 Tips voor een plasticvrije en duurzame badkamer

De badkamer is (zonder dat je het misschien door hebt) één van de grootste vervuilers in huis. Als je er even over nadenkt kom je er al snel achter dat je in de badkamer veel (wegwerp)plastic gebruikt. Een dagelijks verzorgingsroutine bevat onopgemerkt een hoop...

Tien tips voor mooie verzorgde zachte handen

Tien tips voor mooie verzorgde zachte handen

Hoe lief ben jij voor je handen?Gek eigenlijk, we doen er iedere dag alles mee, ze komen in aanraking met water en met vuil, ze staan bloot aan zonnestralen, maar toch worden de handen vaak vergeten in de dagelijkse verzorging. Zonde, want je weet dat die handen je...

Zweetvoeten.. Normaler dan je denkt

Zweetvoeten.. Normaler dan je denkt

Zweetvoeten.. We praten er niet graag over, maar hebben er allemaal wel eens mee te maken. Bij jezelf of bij een ander. En dat is ook best logisch wanneer je je bedenkt dat er namelijk meer zweetklieren per vierkante centimeter in je voeten zitten dan waar ook in je...

0
  Jouw winkelmandje
  Je mandje is leegVerder winkelen