Selecteer een pagina

Zonbescherming het hele jaar door

door 17 aug,2021

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon. Als meest bekende reden om verbranding te voorkomen, maar ook als je niet verbrand kan de zon schadelijk zijn voor je huid en daarmee voor je gezondheid. Daarnaast wordt huidveroudering voor een groot deel in gang gezet door zonschade.
Zonbescherming het hele jaar door is zo belangrijk

‘Genoeg redenen om je huid te beschermen voor de zon’

Er zijn veel verschillende zonneproducten op de markt. Deze zijn in 2 categorieën op te delen. De producten met een natuurlijke, minerale filter en de producten met een chemische filter.

 

Chemische filter

Chemische filters zijn gemaakt van synthetische, organische, stoffen. Deze filters worden opgenomen in de huid en absorberen daar de UV-straling.
De chemische zonbescherming wordt in je huid opgenomen en brokkelt de UV stralen af die de huid bereiken. Doordat de chemische filters eerst door de huid opgenomen moeten worden voordat het bescherming kan bieden, moet het product minimaal 20 minuten voordat de huid met de zon in aanraking komt aangebracht worden.

 

Bekijk het verschil in werking van een minerale en chemische zonfilter

Minerale filter

Minerale filters worden gemaakt van natuurlijk ingrediënten zoals zinkoxide. De filters werken als een schild, door als het ware een laagje op de huid te leggen waardoor straling wordt weerkaatst. Het blokkeert de uv stralen zodat deze niet in de huid kunnen worden opgenomen en de minerale zonbescherming zelf ook niet. Hierdoor is de huid direct beschermd (geen inwerktijd) en is de kans op een huidreactie minimaal. Dit maakt natuurlijke UV filters geschikt voor de meest gevoelige huid, dus ook voor pasgeborenen.

 

Bekijk de zonproducten

SPF 30 of SPF 50?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Het verschil tussen SPF50 en SPF30 is minimaal.
SPF30 beschermt namelijk voor 96% tegen UV straling, SPF50 voor 98%.
Het blijft altijd belangrijk dat je je elke twee uur opnieuw insmeert bij beide factors.

 

In de webshop verkopen we de zonproducten van Naif & Loveli. Deze zijn natuurlijk, troepvrij, bevatten minerale filters die zorgen voor optimale zonbescherming, werken direct en zijn gezond voor het milieu. De crèmes zijn onlangs vernieuwd en laten gaan witte waas meer achter!
Zo kun je goed beschermd genieten van het heerlijke weer, de zon brengt ook genoeg moois met zich mee!

De zonproducten vind je hier

 

De voordelen van een natuurlijke zonfilter:

 • Troepvrij
 • Natuurlijk
 • Oceaanvriendelijk
 • Werkt direct, geen inwerktijd
 • Smeert goed uit en trekt goed in (GEEN witte waas)
 • Beschermd tegen UV-A & UV-B (dus ook tegen huidveroudering)
 • Voor volwassenen, kinderen en babies

 

Het verschil tussen een natuurlijke en chemische zonfilter leg ik uit in deze video

Zweetvoeten.. Normaler dan je denkt

Zweetvoeten.. Normaler dan je denkt

Zweetvoeten.. We praten er niet graag over, maar hebben er allemaal wel eens mee te maken. Bij jezelf of bij een ander. En dat is ook best logisch wanneer je je bedenkt dat er namelijk meer zweetklieren per vierkante centimeter in je voeten zitten dan waar ook in je...

Je huid in de winter

Je huid in de winter

Je huid in de winter In de winter is je huid droger en minder goed beschermd, waarom is dat eigenlijk zo? Je huid in de winter Talg Talg vormt een vettig beschermlaagje op je huid, wat er voor zorgt dat je huid vocht kan vasthouden en soepel aanvoelt. Wanneer je huid...

Babyproducten, welke producten gebruik je wanneer?

Babyverzorging Toen ik bijna drie jaar geleden moeder werd ging er een wereld voor mij open (op veel vlakken 😉) maar ook zeker wat huidverzorging betreft. Zo’n mooi kwetsbaar huidje wil je met de allerbeste, schoonste en zachtste producten verzorgen. Daar begon mijn...

Zweten is gezond

Zweten is gezond

De natuurlijke oplossing voor zweten. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft en door te zweten kun je je afvalstoffen kwijt. Dat is mooi maar niemand zit te wachten op nare geuren, daar hebben we gelukkig een oplossing voor! Maar eerst nog even over...

Lipbalms

Lipbalms

  Wist je dat de gemiddelde vrouw in haar leven meer dan 2 kilo lipbalms en lipsticks eet? En dat de meeste lipbalms en lipsticks als belangrijkste bestanddeel paraffine hebben? Paraffine heeft een verslavende werking, het sluit je huid af, waardoor de...

0
  Jouw winkelmandje
  Je mandje is leegVerder winkelen