Wat zeep doet & hoe je het gebruikt

door | 10 aug 2020 | Blogs

Wat zeep doet
Voordat we het hebben over de toepassing, doen we een stap terug. Het doel van zeep is het reinigen van je huid. Klinkt simpel nietwaar? Onze zeep is divers; de ene zeep is extra geschikt om je gezicht te reinigen, de andere zeep heeft een ontspannende werking vanwege de geur.

Fabriekszeep versus handgemaakte zeep
Handgemaakte zeep droogt je huid niet uit. Dat is een van de belangrijkste en fijnste eigenschappen van handgemaakte zeep.
In fabriekszeep wordt glycerine, een stof die wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie, afgeroomd en gebruikt in bijvoorbeeld, vochtinbrengende crèmes. In onze handgemaakte zeep blijft de glycerine behouden en heb je dus geen last van een trekkerige huid. De oliën die bij het Zeeplokaal worden gebruikt zijn uitsluitend plantaardig.

Ook is handgemaakte zeep vrij van overbodige stoffen zoals SLS. SLS staat voor Sodium Lauryl Sulfaat, dit is een detergent die vuiligheid en vet verwijdert. Zó grondig, dat je huid droog en geïrriteerd kan aanvoelen. Het is nergens voor nodig om je huid zo extreem te reinigen! Overigens kun je ook allergisch zijn voor plantaardige ingrediënten, we raden je dus wel aan om zeep eerst te testen op een klein stukje huid wanneer je niet zeker weet hoe je reageert op bepaalde ingrediënten.

Hoe je zeep gebruikt
In principe is elke zeep van het Zeeplokaal geschikt voor het hele lichaam. Wel geven we advies over waar je de zeep het beste voor kunt gebruiken. Zeep die een scrub bevat, zoals maanzaad, is een fijne zeep om je lichaam mee te scrubben. Ook kun je hier je gezicht heel licht mee scrubben.

De zeep met zwarte actieve kool is een sterk reinigende zeep door de zwarte actieve kool en etherische Tea Tree olie. Daarom is dit een fijne zeep om je gezicht mee te wassen en is ook prima geschikt voor je lichaam.

De zeep met groene klei is geschikt als handzeep, voor je gezicht en voor je lichaam. Een bijkomend voordeel van het gebruik van handzeep in plaats van vloeibare handzeep is duurzaamheid. Het maakt daarbij ook uit hoe je de zeep bewaart.

De blokzepen van het Zeeplokaal vind je hier

Blog geschreven door het Zeeplokaal

Wat zeep doet
Voordat we het hebben over de toepassing, doen we een stap terug. Het doel van zeep is het reinigen van je huid. Klinkt simpel nietwaar? Onze zeep is divers; de ene zeep is extra geschikt om je gezicht te reinigen, de andere zeep heeft een ontspannende werking vanwege de geur.

Fabriekszeep versus handgemaakte zeep
Handgemaakte zeep droogt je huid niet uit. Dat is een van de belangrijkste en fijnste eigenschappen van handgemaakte zeep.
In fabriekszeep wordt glycerine, een stof die wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie, afgeroomd en gebruikt in bijvoorbeeld, vochtinbrengende crèmes. In onze handgemaakte zeep blijft de glycerine behouden en heb je dus geen last van een trekkerige huid. De oliën die bij het Zeeplokaal worden gebruikt zijn uitsluitend plantaardig.

Ook is handgemaakte zeep vrij van overbodige stoffen zoals SLS. SLS staat voor Sodium Lauryl Sulfaat, dit is een detergent die vuiligheid en vet verwijdert. Zó grondig, dat je huid droog en geïrriteerd kan aanvoelen. Het is nergens voor nodig om je huid zo extreem te reinigen! Overigens kun je ook allergisch zijn voor plantaardige ingrediënten, we raden je dus wel aan om zeep eerst te testen op een klein stukje huid wanneer je niet zeker weet hoe je reageert op bepaalde ingrediënten.

Hoe je zeep gebruikt
In principe is elke zeep van het Zeeplokaal geschikt voor het hele lichaam. Wel geven we advies over waar je de zeep het beste voor kunt gebruiken. Zeep die een scrub bevat, zoals maanzaad, is een fijne zeep om je lichaam mee te scrubben. Ook kun je hier je gezicht heel licht mee scrubben.

De zeep met zwarte actieve kool is een sterk reinigende zeep door de zwarte actieve kool en etherische Tea Tree olie. Daarom is dit een fijne zeep om je gezicht mee te wassen en is ook prima geschikt voor je lichaam.

De zeep met groene klei is geschikt als handzeep, voor je gezicht en voor je lichaam. Een bijkomend voordeel van het gebruik van handzeep in plaats van vloeibare handzeep is duurzaamheid. Het maakt daarbij ook uit hoe je de zeep bewaart.

De blokzepen van het Zeeplokaal vind je hier

Blog geschreven door het Zeeplokaal

0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is leegVerder winkelen