Schoonmaakzeep, een aanwinst in je huishouden

door | 25 mei 2020 | Blogs

Waarom schoonmaakzeep een aanwinst is in jouw huishouden
Dat ze bij het Zeeplokaal graag zelf dingen maken is inmiddels wel duidelijk. Na het experimenteren en doorontwikkelen van zeep voor je lichaam en een haarzeep (solid shampoobar), was het tijd om die fles afwasmiddel op het aanrecht te vervangen.

Daarvoor is deze handgemaakte natuurlijke schoonmaakzeep ideaal. Er zijn etherische citroen olie en etherische eucalyptus olie aan de schoonmaakzeep toegevoegd. Niets frisser dan deze twee geuren samen, heerlijk!
Naast een fijne geur heeft etherische citroen olie antibacteriële eigenschappen.

De alleskunner
Ja echt! Met deze handgemaakte schoonmaakzeep kun je heel veel chemische en milieubelastende schoonmaakmiddelen opmaken, om vervolgens nóóit meer kopen. De schoonmaakzeep staat online, klik hier.

De basis van de zeep bestaat uit biologische kokosolie en koolzaadolie van Nederlandse bodem.

Hoe je schoonmaakzeep gebruikt
We zetten een aantal tips voor je op een rij! Een (kaas)rasp is trouwens ideaal om je zeep mee te snijden, of te raspen dus.

Afwassen.
Was je met de hand af? Rasp een beetje van je zeep en laat je wasbak vol lopen met warm water. Gebruik eventueel een zeepklopper, zodat je makkelijk een sopje maakt. Voila! Een warm sopje. Je kunt je afwasborstel of schuurspons natuurlijk ook langs je zeep halen. Werkt goed voor vette oppervlaktes, zoals je pannen.

Oppervlaktes schoonmaken.
We gaan weer lekker raspen! Rasp weer een kleine hand vol van je zeep en voeg dit samen met warm water. Even roeren of kloppen met de zeepklopper en gaan met die banaan.

Schoonmaakzeep is echt een aanwinst als je opzoek bent naar een groene en duurzame manier voor het schoonmaken van allerlei dingen.

Blog is geschreven door het Zeeplokaal

0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is leegVerder winkelen