Je huid in de winter

door | 10 feb 2021 | Blogs

Je huid in de winter

In de winter is je huid droger en minder goed beschermd, waarom is dat eigenlijk zo?

Je huid in de winter

Talg

Talg vormt een vettig beschermlaagje op je huid, wat er voor zorgt dat je huid vocht kan vasthouden en soepel aanvoelt.
Wanneer je huid in de winter door de kou minder talg aanmaakt kan het vocht in de huid makkelijker verdampen (TEWL) en dat kun je merken aan droge handen, gesprongen lippen, schrale wangen en soms ook pijnlijke kloven. Een echte winterhuid dus!
Deze omstandigheden kunnen er ook toe leiden dat – als je altijd al een iets droge of eczeemachtige huid hebt – dit in de winterperiode erger wordt.

 

Tips voor verzorging van je huid in de winter

 

Lichaam

Bekijk deze bodycream van Loveli

Douche niet te lang en niet te warm! Water kan je huid erg uitdrogen. Gebruik bij het badderen bij voorkeur een olie, dit laat een verzorgend, vettig laagje achter op de huid waarmee je je huid beschermt tegen het verdampen van vocht. Onder de douche helpt de natuurlijke bodywash je huid. Het is daarnaast van belang om je huid goed te hydrateren! Smeer dagelijks je bodycream/body oil of combineer deze, zo maak je een extra vette crème wat heel fijn is voor je winter huid.

Voor kinderen biedt de vette creme & alleskunner Nurturing Cream uitkomst met dit weer!

Handen

Je handen zijn extra gevoelig voor kou. Ze kunnen rood, ruw en schraal worden en er kunnen pijnlijke kloofjes ontstaan. Zorg ervoor dat je je handen buiten goed beschermt door het dragen van handschoenen. Smeer je handen regelmatig in met een handcreme.
TIP! Zet je tube handcreme bij de wastafel, zo herinner je jezelf aan het regelmatig insmeren van je handen.

 

Lippen

De huid van de lippen bevat weinig talgkliertjes. Hierdoor zijn lippen erg gevoelig voor vocht en kou. Bij droge lippen heb je snel de neiging om je lippen te bevochtigen met speeksel, maar hierdoor zullen ze alleen maar droger worden! Gebruik een natuurlijke lipbalm om je lippen te verzorgen & te beschermen.

 

Zonbescherming

In de zomer zijn we ons daar vaak wel bewust van, maar ook in de winter is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. De sneeuw weerkaatst het zonlicht en daardoor verbrand je sneller.

 

Vaseline op je wangen?!

Een dikke laag vaseline aanbrengen als bescherming als je naar buiten gaat? Onderzoek geeft aan dat vaseline bij blootstelling aan extreme kou de huid de eerste twintig minuten iets warmer lijkt te houden, dit blijkt echter een vals gevoel van veiligheid te zijn. Door de vaseline lijk je de kou minder te voelen, maar in werkelijkheid neemt het risico op bevriezing van de huid juist toe, vooral doordat je denkt beschermd te zijn en je daardoor nalaat je huid echt goed te beschermen.

In het geval van extreme kou is het verstandiger om je huid – inclusief je gezicht – met de juiste kleding te bedekken. Eenmaal weer binnen kun je je huid lekker weer gaan verwennen met fijne producten!

Kortom: Je huid heeft in de winter extra beschermende verzorging nodig!

Ben je benieuwd naar leuke kapsels voor in de winter? Kijk eens naar deze video’s 

 

Plastic in je cosmetica?!

Plastic in je cosmetica?!

Dacht je ook dat dat allang verboden was?! Een aantal jaar geleden bleek n.a.v de campagne van de Plastic Soup Foundation dat cosmeticaproducenten kleine plastic balletjes in de bodyscrubs en tandpasta’s deden, die via het afvoerputje in het afvalwater en in het...

Waarom lipbalms zo verslavend zijn

Waarom lipbalms zo verslavend zijn

Wist je dat de gemiddelde vrouw in haar leven meer dan 2 kilo lipbalms en lipsticks eet? En dat de meeste lipbalms en lipsticks als belangrijkste bestanddeel paraffine hebben? Paraffine heeft een verslavende werking, het sluit je huid af, waardoor de vochtbalans...

Gevoelige hoofdhuid en jeuk

Gevoelige hoofdhuid en jeuk

Heb je last van een droge, gevoelige hoofdhuid en jeuk? Wij helpen je graag. Wat zijn de symptomen van een droge hoofdhuid? Zit je vaak te kriebelen aan je hoofd en lijkt het dan een beetje te sneeuwen? Misschien heb je wel last van een extreem droge hoofdhuid. Vaak...

8 Tips voor een plasticvrije en duurzame badkamer

8 Tips voor een plasticvrije en duurzame badkamer

De badkamer is (zonder dat je het misschien door hebt) één van de grootste vervuilers in huis. Als je er even over nadenkt kom je er al snel achter dat je in de badkamer veel (wegwerp)plastic gebruikt. Een dagelijks verzorgingsroutine bevat onopgemerkt een hoop...

Tien tips voor mooie verzorgde zachte handen

Tien tips voor mooie verzorgde zachte handen

Hoe lief ben jij voor je handen?Gek eigenlijk, we doen er iedere dag alles mee, ze komen in aanraking met water en met vuil, ze staan bloot aan zonnestralen, maar toch worden de handen vaak vergeten in de dagelijkse verzorging. Zonde, want je weet dat die handen je...

Zonbescherming het hele jaar door

Zonbescherming het hele jaar door

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon. Als meest bekende reden om verbranding te voorkomen, maar ook als je niet verbrand kan de zon schadelijk zijn voor je huid en daarmee voor je...

0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is leegVerder winkelen