Selecteer een pagina

Babyproducten, welke producten gebruik je wanneer?

door 26 jan,2021

Babyverzorging

Toen ik bijna drie jaar geleden moeder werd ging er een wereld voor mij open (op veel vlakken 😉) maar ook zeker wat huidverzorging betreft. Zo’n mooi kwetsbaar huidje wil je met de allerbeste, schoonste en zachtste producten verzorgen. Daar begon mijn zoektocht naar natuurlijke huidverzorging speciaal voor baby’s en kinderen. Maak kennis met de natuurlijke, troepvrije babyproducten van Naif.

Natuurlijke troepvrije babyproducten van Naif

Natuurlijke beschermlaag

Je baby wordt geboren met een natuurlijk, vettig beschermlaagje, wat ook wel Vernix Caseosa (huidsmeer) wordt genoemd.
In de twintigste week van je zwangerschap wordt dit laagje aangemaakt, hoe later je kindje wordt geboren, hoe minder smeer er op de huid van je baby zit.
Deze laag is heel handig, want het beschermt tegen infecties. Ook zorgt het er voor dat je baby minder snel afkoelt. Schrob het er daarom ook niet af bij de eerste paar badsessies!
Om de huid van je baby goed te kunnen verzorgen & deze beschermlaag te behouden kun je de eerste weken de volgende producten veilig gebruiken:

• Soothing baby oil
Milde verzorgende babyolie voor een (droge) babyhuid. Maak de olie even warm in je handen en masseer lekker in (ook fijn bij buikkrampjes)
Of gebruik een druppeltje in het badwater. De olie legt een laagje op de huid zonder te glibberen.

• Diaper Cream
Geneest en verkoelt bij de eerste luieruitslag

Na de eerste paar weken kun je gaan uitbreiden met deze producten. Stuk voor stuk erg zacht & mild en daarmee heel geschikt voor (gevoelige) babyhuidjes

Reinigende milde wasgel, voor onder de douche of in bad.
Nurturing Cream, een vette creme die je altijd bij de hand wilt hebben! Te gebruiken voor het hele lichaam, bij droge plekjes en eczeem
Bodylotion, voor de natuurlijke bescherming van de huid, iedere dag weer
Milde Babyshampoo voor zachte haartjes en voorkomt jeuk en een droge hoofdhuid

Haren wassen

De eerste maanden heb je alleen water nodig voor de lokken van je baby. Wanneer je mini meer haar krijgt, kun je 1 keer per week shampoo gebruiken. Zelfs als je baby geen haar heeft, is Naïf babyshampoo fijn. Hij verzorgt namelijk ook de hoofdhuid.
De babyshampoo is minder zuur dan je eigen haarverzorging en bevat uiteraard uitsluitend troepvrije, natuurlijke ingrediënten. Dat maakt ‘m extra mild. Plus! Deze bubbles prikken niet in de ogen.

Eczeem

Altijd vervelend. Ons advies: Houdt de plekjes vet met een crème op basis van natuurlijke oliën, zoals de Nurturing Cream. Vermijd lang en warm badderen en gebruik een badproduct op oliebasis, zodat de huid direct wordt gevoed.
Extra tips! Kijk ook even naar het wasmiddel dat je gebruikt, sterke geurstoffen en harde reinigingsmiddelen kunnen ook effect hebben op eczeem. En draag geen wollen kleding direct op de huid.
Schilfertjes op de hoofdhuid
Dat kan zomaar eens ‘berg’ zijn. Dit is niks ernstigs, het is een opeenstapeling van overtollig talg en kan gele schilfers veroorzaken. Je kunt deze verzachten met een Baby Olie en met een zachte borstel los borstelen. (ook als je baby nog geen/nauwelijks haar heeft)

Badderen

In het begin doe je je kind zo’n twee à drie keer per week in bad. De handjes kun je geregeld schoonmaken met een nat washandje. Heeft je baby een gevoelige huid of eczeem, dan volstaat gewoon water in het begin. Je kunt na een week wel beginnen met een heel klein scheutje wasgel of milde bad-olie in het badje te doen.

Persoonlijke ervaring met de natuurlijke troepvrije babyproducten van Naif

Toen ik bijna drie jaar geleden moeder werd ging er een wereld voor mij open (op veel vlakken 😉) maar ook zeker wat huidverzorging betreft. Zo’n mooi kwetsbaar huidje wil je met de allerbeste, schoonste en zachtste producten verzorgen. Daar begon mijn zoektocht naar natuurlijke huidverzorging speciaal voor baby’s en kinderen. Inmiddels gebruiken wij voor onze dochter al bijna drie jaar de producten van Naif. Ik kan uit ervaring vertellen dat het superfijne producten zijn! Zowel in het gebruik, de werking, verpakking, geur en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Naif is een natuurlijk, betrouwbaar huidverzorgingsmerk zonder onzin voor baby’s en kinderen. Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby echt nodig heeft. Niks meer, niks minder.
Alle producten zijn vegan en animal friendly , dermatologisch getest, hypoallergeen en PH-huidneutraal. No nonsense.

Naif heeft ook een lijn ontwikkeld voor volwassenen, daar zijn ook een aantal producten van te koop in de webshop en in mijn salon Haarcreatie in Heerenveen.

Wil je graag advies over deze troepvrije, natuurlijke naif babyproducten? Stuur een berichtje, we adviseren je graag!

 

 

 

Lees over de natuurlijke troepvrije naif babyproducten
Lees over de natuurlijke troepvrije babyproducten van naif
Zonbescherming het hele jaar door

Zonbescherming het hele jaar door

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon. Als meest bekende reden om verbranding te voorkomen, maar ook als je niet verbrand kan de zon schadelijk zijn voor je huid en daarmee voor je...

Zweetvoeten.. Normaler dan je denkt

Zweetvoeten.. Normaler dan je denkt

Zweetvoeten.. We praten er niet graag over, maar hebben er allemaal wel eens mee te maken. Bij jezelf of bij een ander. En dat is ook best logisch wanneer je je bedenkt dat er namelijk meer zweetklieren per vierkante centimeter in je voeten zitten dan waar ook in je...

Je huid in de winter

Je huid in de winter

Je huid in de winter In de winter is je huid droger en minder goed beschermd, waarom is dat eigenlijk zo? Je huid in de winter Talg Talg vormt een vettig beschermlaagje op je huid, wat er voor zorgt dat je huid vocht kan vasthouden en soepel aanvoelt. Wanneer je huid...

Zweten is gezond

Zweten is gezond

De natuurlijke oplossing voor zweten. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft en door te zweten kun je je afvalstoffen kwijt. Dat is mooi maar niemand zit te wachten op nare geuren, daar hebben we gelukkig een oplossing voor! Maar eerst nog even over...

Lipbalms

Lipbalms

  Wist je dat de gemiddelde vrouw in haar leven meer dan 2 kilo lipbalms en lipsticks eet? En dat de meeste lipbalms en lipsticks als belangrijkste bestanddeel paraffine hebben? Paraffine heeft een verslavende werking, het sluit je huid af, waardoor de...

0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is leegVerder winkelen