De zes voordelen van een haarzeep

door | 10 jul 2020 | Blogs

Het kan even wennen zijn om een haarzeep te gebruiken, maar eenmaal gewend zul je zoveel voordelen ervaren. Extra speciaal is dat deze zepen handgemaakt zijn. We zetten de voordelen voor je op een rijtje..

 

]1. Vrij van conserveringsmiddelen en sulfaten
Dit vinden wij een van de belangrijkste punten. Vloeibare shampoo bevat altijd conserveringsmiddelen en met een beetje pech ook agressieve sulfaten zoals SLS (sodium lauryl sulfaat). Deze sulfaten reinigen je hoofdhuid veel sterker dan nodig is. Vloeibare shampoo bestaat altijd deels uit water en hierdoor is moet er altijd conserveringsmiddel worden toegevoegd, om schimmel te vermijden. Bij een blok zeep hoeft dit niet en kunnen wij ons volledig focussen op natuurlijke ingrediënten die prettig zijn voor je hoofdhuid en iets doen voor je haren.

2. Goed voor het milieu
Is jouw badkamer al vrij van plastic? Het geeft ons een ontzettend rustig en goed gevoel wanneer wij onze badkamer zien zonder plastic flessen. Iedere haarzeep wordt geleverd in een papieren wikkel en ook wanneer je een bestelling via de webshop plaatst vermijden wij plastic. Met kleine veranderingen kun je je dagelijkse routines weer een stukje duurzamer maken.

3. Je hoeft je haren minder te wassen
We merken het zelf en we horen het terug in jullie reacties op de haarzeep. Wanneer je volledig gewend bent aan een haarzeep is de kans groot dat je je haren minder hoeft te wassen (wanneer je daarvoor vloeibare shampoo gebruikte). Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar… De haren wassen is niet de meest favoriete bezigheid dus dat is mooi meegenomen!

4.Dat brengt ons bij het vierde voordeel.
Je gaat je haarzeep dus waarschijnlijk minder vaak gebruiken dan je vloeibare shampoo én vaste zeep gaat sowieso al lang mee. Wanneer je een haarzeep koopt doe je daar minstens 3-4 maanden mee, mits goed bewaard. Zorg voor een goede zeephouder, het liefst buiten de douchecabine. Dan blijft de zeep droog wanneer deze niet wordt gebruikt. Het ziet er ook nog eens erg leuk uit op je wastafel.

5. Als je haar maar goed zit
Het is zo leuk om reacties te horen na het gebruik van een haarzeep. Zelf merken wij het volgende ook. Doordat je haren iets stugger kunnen zijn na het gebruik van een haarzeep (wanneer je geen natuurlijke conditioner of haarolie gebruikt), blijft je haar voller en langer in model zitten. Een klant gaf zelfs aan haar krullen weer terug te hebben na het gebruik van de Maca haarzeep, hoe mooi is dat!

6. Makkelijk mee in het vliegtuig
Oops! Vergeten. Je hebt alleen handbagage mee. Met een haarzeep is dat geen probleem en hoef je je nooit meer zorgen te maken om het aantal milliliter of rommelen met plastic zakjes.

Wil je de haarzeep ook proberen? We hebben twee verschillende soorten en je vind ze hier!

Blog is geschreven door het Zeeplokaal

0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is leegVerder winkelen