Wat maakt een zonproduct een goed product?

door | 18 mei 2020 | Blogs

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon. Als meest bekende reden om verbranding te voorkomen, maar ook als je niet verbrand kan de zon schadelijk zijn voor je huid en daarmee voor je gezondheid. Daarnaast wordt huidveroudering voor een groot deel in gang gezet door zonschade.

‘Genoeg redenen om je huid te beschermen voor de zon’

Er zijn veel verschillende zonneproducten op de markt. Deze zijn in 2 categorieën op te delen. De producten met een natuurlijke, minerale filter en de producten met een chemische filter.

Chemische filter
Chemische filters zijn gemaakt van synthetische, organische, stoffen. Deze filters worden opgenomen in de huid en absorberen daar de UV-straling.
De chemische zonbescherming wordt in je huid opgenomen en brokkelt de UV stralen af die de huid bereiken. Doordat de chemische filters eerst door de huid opgenomen moeten worden voordat het bescherming kan bieden, moet het product minimaal 20 minuten voordat de huid met de zon in aanraking komt aangebracht worden.

Minerale filter
Minerale filters worden gemaakt van natuurlijk ingrediënten zoals zinkoxide. De filters werken als een schild, door als het ware een laagje op de huid te leggen waardoor straling wordt weerkaatst. Het blokkeert de uv stralen zodat deze niet in de huid kunnen worden opgenomen en de minerale zonbescherming zelf ook niet. Hierdoor is de huid direct beschermd (geen inwerktijd) en is de kans op een huidreactie minimaal. Dit maakt natuurlijke UV filters geschikt voor de meest gevoelige huid, dus ook voor pasgeborenen.

SPF 30 of SPF 50?
SPF staat voor Sun Protection Factor. Het verschil tussen SPF50 en SPF30 is minimaal.
SPF30 beschermt namelijk voor 96% tegen UV straling, SPF50 voor 98%.
Het blijft altijd belangrijk dat je je elke twee uur opnieuw insmeert bij beide factors.

In de webshop verkopen we de zonneproducten van Naif, deze zijn natuurlijk, troepvrij, bevatten minerale filters die zorgen voor optimale zonbescherming en zijn gezond voor het milieu. De crèmes zijn onlangs vernieuwd en veel prettiger in het gebruik geworden en laten gaan witte waas meer achter!
Zo kun je goed beschermd genieten van het heerlijke weer, de zon brengt ook genoeg moois met zich mee!

De zonproducten vind je hier

Blijf op de hoogte van acties, kortingen en ander leuks...

Wil je dat ik je altijd op de hogte hou van acties en kortingen? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter.
Ik beloof je niet te spammen!

GRATIS VERZENDEN BOVEN € 55,- EN GRATIS AFHALEN IN HEERENVEEN |  VEELGESTELDE VRAGEN

0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is leegVerder winkelen